Bescherming tegen UV-straling

Een goede bescherming tegen UV-straling is van groot belang, bijvoorbeeld wanneer we er in de zomer voor kiezen om van de zon te gaan genieten op het strand. De zon straalt verschillende soorten licht uit, waaronder de ultraviolette variant. Dit licht bestaat in verschillende vormen (UV-A, UV-B en UV-C), waarbij de middelste variant het meest gevaarlijk voor ons is. Dit kan huidkanker veroorzaken, waardoor we voor een goede bescherming tegen UV-straling dienen te zorgen.

De gevaren van UV-straling

Bescherming tegen UV-straling is natuurlijk vooral van belang vanwege het feit dat het een bekende veroorzaker is van huidkanker, een ziekte waar niemand mee te maken wil krijgen. Het zonlicht kan er daarnaast echter ook voor zorgen dat huidcellen af zullen sterven. Dit gebeurt onder andere wanneer het DNA hevig beschadigd raakt als gevolg van de invloed van de UV-straling. Ook worden de elastinevezels door UV-straling afgebroken. Indien de afbraak groter is dan de natuurlijke aanmaak verliest de huid z’n soepelheid en veerkracht. Bescherming tegen UV-straling werkt daarom uitstekend tegen het ouder worden van de huid, wat men in het Engels ook wel aanduid met photoaging.

Beschermen tegen UV-straling

We kunnen ons op verschillende manieren beschermen tegen UV-straling. Zo is het allereerst een goed idee om kleding te dragen die onze huid bedekt, aangezien dit een groot deel van de straling tegen zal houden. Daarnaast zorgt een hoed of een pet ervoor dat ook het gelaat goed beschermd blijft tegen de zon, net als de ogen. Door de zon daarnaast te vermijden rond het middaguur krijgen de meest schadelijke zonnestralen weinig kans iets te beschadigen. Tenslotte is er zonnebrand en zijn er zonnebrillen die helpen bij een effectieve bescherming tegen UV-straling.

Share
Tags: , ,
Previous Post

Afvallen met een plan

Next Post

Redenen om te scrubben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.