De bijzondere werking van antioxidanten

De bijzondere werking van antioxidanten

 

De laatste tijd hoor je steeds meer over de bijzondere werking van antioxidanten en zijn er ook speciale dieeten te vinden waar antioxidanten een grote rol spelen. Antioxidanten zijn namelijk goed voor het voorkomen van oxidatieprocessen, waardoor het zeker aan aanrader is om genoeg antioxidanten te eten. Het schijnt zelfs zo te zijn dat antioxidanten bepaalde chronische ziekte zou kunnen verminderen of zelfs voorkomen.

Wat zijn antioxidanten?

Dit is een afweersysteem dat voorkomt dat schadelijke stoffen ons lichaam binnendringt en beschadigd of zelfs kapot maakt. Het is een verzamelnaam voor de vitamines E en C .Zo zorgt dit systeem er bijvoorbeeld voor dat veel schadelijke stoffen die we inademen non-actief worden.

Als we in een schadelijke omgeving komen waar veel schadelijke stoffen het lichaam binnen komen moet afweersysteem  nog harder werken. Als je lichaam een langere tijd hard moet werken, kan dit ervoor zorgen dat je vitamines te kort komt en dan krijgen de schadelijke stoffen de kans om schade aan te richten met allerlei gevolgen van dien. Dit is dus een ongewenste situatie, waar je handig op in kunt spelen door het nemen van voedingswaar waar veel vitamines in verwerkt zijn.

Chronische ziekte en antioxidanten

Door te kiezen voor voedingswaar waar goede voedingsstoffen in zitten zou je gezonder moeten blijven en kun je vele chronische ziekte voorkomen of verminderen. Vooral ziektes als hart- en vaatziekte, reuma en diabetes kunnen onderdrukt worden door gezonde voeding. Het is dus zeker aan te raden om een dieet aan te houden dat zich richt op het eten van voedingsstoffen met vitamines in. Op het moment zijn er nog steeds onderzoeken gaande met betrekking tot chronische ziekte en antioxidanten, maar het is wel duidelijk dat die twee met elkaar in verbinding staat.

.

 

 

 

Share
Tags: , ,
Previous Post

Het belang van darmbacteriën

Next Post

Denk aan veiligheid op de fiets, met een fietshelm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.