De rol van voedingsstoffen in de menselijke gezondheid

De rol van voedingsstoffen in de menselijke gezondheid

Voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij het bepalen van een gezond individu. Van goede gezondheid wordt gezegd dat ze wordt bereikt als er een balans is tussen goede voeding, goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging. De hogere consumptie van voedsel met een lage voedingswaarde ten opzichte van voedingsmiddelen die vaker zouden moeten worden gegeten, leidt tot een onbalans. Deze onevenwichtigheid veroorzaakt risico’s die kunnen leiden tot de ontwikkeling van bepaalde ziekten.

In de loop van de medische geschiedenis is vastgesteld dat het gebruik van verschillende voedingsstoffen verantwoordelijk is voor het behoud van de gezondheid. Bepaalde voedingsstoffen zijn nodig om de cellulaire functie onder controle te houden. Tegelijkertijd hebben overconsumptie van bepaalde voedingsstoffen schade veroorzaakt zoals de opname van vetten en suikers die meer zijn dan wat het lichaam nodig heeft. Zonder bepaalde voedingsstoffen zal het lichaam bepaalde fysieke, chemische of mentale processen niet kunnen uitvoeren om het leven zoals we het kennen te ondersteunen. Voedingsstoffen worden over het algemeen verkregen door het voedsel dat we eten en dat moet worden ingenomen in een gebalanceerd dieet om een ​​gezond lichaam te behouden.
Studies tonen aan dat er minstens 45 chemicaliën zijn die essentieel zijn om de menselijke cellen in leven te houden. Deze 45 chemicaliën zijn onderverdeeld in zes klassen: water, eiwitten, vet of lipiden, vitamines, mineralen en koolhydraten. Om beter te begrijpen hoe voedingsstoffen in staat zijn om een ​​gezond lichaam te houden, is het belangrijk om de individuele rollen van de belangrijkste klassen van voedingsstoffen te begrijpen.

Koolhydraten.

Beschouwd als de krachtcentrale van het lichaam, worden koolhydraten meestal genomen uit het zetmeel dat we consumeren, zoals aardappelen, rijst, brood, snoep, fruit en groenten en andere zetmeelrijke en zoete voedselproducten. Het lichaam haalt zijn energiebehoefte uit de koolhydraten die we consumeren. Afgezien van energie, helpt het het lichaam bij andere functies zoals hartslag, spijsvertering en ademhaling. Koolhydraten is een macrovoedingsstof, wat betekent dat het lichaam er een enorme hoeveelheid van nodig heeft. Studies tonen aan dat koolhydraten ten minste 40 procent van de calorie-inname van een persoon moeten omvatten.

Eiwitten.

Deze voedingsmiddelen zijn belangrijk om een ​​gezond lichaam te ondersteunen. Het lichaam vertrouwt op eiwitten om onze spieren, tanden en botten te behouden, te laten groeien en te ontwikkelen. Bepaalde enzymen vertrouwen op eiwitten om hun taken uit te voeren. Aminozuren zijn naar verluidt de bouwstenen van het lichaam en raden wat het is een eiwit. Gebrek aan eiwitten kan leiden tot spierverslechtering of spieratrofie.

Vetten.

Media hebben een slecht beeld van vet geschilderd. In feite kunnen we niet zonder leven. Vetten zijn nodig om essentiële lichaamsfuncties in stand te houden, afgezien van het lichaam van warmte voorzien. Vet helpt bij de opname van bepaalde vitaminen, mineralen of zelfs medicijnen. Het onderhoudt de cellulaire gezondheid en helpt zelfs om het immuunsysteem te onderhouden. De sleutel tot gezondheidsvetconsumptie is het kiezen van het juiste soort vet dat gunstig is voor het lichaam.

Vitaminen.

Vitaminen zijn voedingsstoffen van planten of dieren die in kleine hoeveelheden door het lichaam nodig zijn. Een vitamine is cruciaal bij het verlenen van hulp aan een bepaalde lichaamsfunctie. Scheurbuik heeft zeevaarders uit de oudheid verhinderd om hun reis uit te breiden. Het was hun onbekend dat het gemakkelijk te voorkomen is met enorme porties citrusvruchten of voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C. Het gebrek aan deze vitamine in het lichaam veroorzaakt deze ziekte.

Mineralen.

Mineralen zijn voedingsstoffen die afkomstig zijn van de bodem en het water dat zijn weg heeft gevonden naar onze voedselketen. Het helpt bij de ontwikkeling en groei van organen en is belangrijk bij het vrijkomen van energie in het lichaam. Er zijn twee basistypen: trace en major.
Water. We kunnen water als gewoon beschouwen, maar zonder dat kunnen we niet overleven. Eigenlijk kun je zonder eten langer overleven dan te overleven zonder water. Het helpt om een ​​gezonde lichaamstemperatuur te handhaven, afval van uw lichaam te verwijderen en helpt bij de chemische reacties in het lichaam.
Nu u het belang van voedingsstoffen in de menselijke gezondheid kent, moet u ervoor zorgen dat u ze allemaal in één uitgebalanceerd dieet krijgt.

Share
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post

Welke voeding heb je echt nodig.

Next Post

Goede tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.