Denk aan veiligheid op de fiets, met een fietshelm

fietshelmVeiligheid op de fiets is een belangrijk onderdeel van fietsen.

Mensen fietsen om verschillende redenen, zoals recreatie en ontspanning, voor de sport, om spieren te krijgen, voor gewichtsverlies, voor het goede doel, voor wijnreizen, om te racen, en nog veel meer!

Fietsen kan een erg lonende ervaring zijn, maar goede fietsveiligheid is een must! In de volgende paragraven zal de fietsveiligheid worden besproken, evenals hoe het van toepassing is op verschillende aspecten van fietsen.

Iemand die een helm draagt om zijn hoofd te beschermen begrijpt dat dit erg belangrijk is tijdens het fietsen.

Het is heel gemakkelijk om je hoofd of de hersenen te beschadigen wanneer je in een fietsongeval terecht komt, van je fiets af valt, of je balans verliest tijdens het fietsen. Door het dragen van een helm neem je een stap in de goede richting in het beschermen van je hoofd en hersenen van mogelijke schade door ongevallen. Enkele voorbeelden van situaties waarin een beschermende fietshelm absoluut noodzakelijk is, zijn onder andere wanneer een kind op een fiets rijdt, als een onervaren fietser op een fiets rijdt, bij fiets-a-thons, motorraces en bij mountainbiken.

Weten dat je veilig bent kan je zelfvertrouwen opkrikken, en de fietservaring plezieriger maken.

Naast het dragen van een beschermende helm *(1), zijn er gevallen waarin het handig kan zijn beschermende pafs te dragen tijdens het fietsen. Kinderen die leren fietsen zullen bijvoorbeeld vaak vallen. Om schaafwonden aan de knieën en ellebogen te voorkomen, zijn er knie- en elleboogbeschermers beschikbaar om tijdens het leren fietsen te dragen. Deze beschermende kleding speelt een zeer belangrijke rol in de fietsveiligheid, en niet alleen voor beginners.

Tijdens fietsraces kan het belangrijk zijn om niet alleen een beschermende helm te dragen, maar ook beschermende pads voor volwassen fietsers. Fietsers raken tijdens fietsraces vaak betrokken in ongelukken en lopen hierbij letsel op. Door het dragen van knie- en elleboogbeschermers kan een fietser de kans op letsel verminderen.

Het maakt niet uit om welke reden je op de fiets zit, bekend zijn met juiste fietsveiligheid kan ernstig letsel voorkomen. Een ongeluk op de fiets vindt snel plaats, en het dragen van de juiste veiligheidsuitrusting kan u beschermen bij een ongeval. Elke keer dat iemand gaat fietsen, moet diegene eerste overwegen de juiste beschermende veiligheidsuitrusting te dragen.

*(1) Veiligheidshelmen

Waarom denk je dat men een helm nodig heeft tijdens het fietsen, skaten, paardrijden of zelfs tijdens het spelen? Nou, sommigen zeggen dat helmen onnodig zijn, aangezien ze niet iemands leven kunnen redden of ongevallen kunnen voorkomen. Dit is waar, maar ze kunnen tot op zekere hoogte het leven van een persoon wel redden tijdens een ongeval.
Volgens recente statistieken uit de U.S heeft een kwart van alle mensen die bij de intensive care worden binnengebracht hoofdwonden, en heeft een achtste van hen hersenletsel. Dit was eventueel voorkomen, wanneer zij een veiligheidshelm hadden gedragen. Op zijn minst zou dus hersenletsel als mogelijke doodsoorzaak zijn voorkomen.
Een enkele hoofdwond kan iemand levenslang gehandicapt maken. Zelfs tijdens werk, zeker bij bouwwerkzaamheden, is een veiligheidshelm een must. Het is ook de verantwoordelijkheid van de werkgever om deze helmen aan te bieden aan haar werknemers, om zo hoofdwonden te voorkomen.

Share
Tags: , , , , , , ,
Previous Post

De bijzondere werking van antioxidanten

Next Post

Forever Aloë Bits ’n Peaches voor uw immuunsysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.