Droge huid

Droge huid

3174146334_86fcb010b5_oOnze huid is een ontzettend groot en belangrijk orgaan van ons lichaam, iets dat we vaak vergeten. Onze huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon, schadelijke stoffen, schimmels en bacteriën. Daarnaast is de huid in staat onze temperatuur te reguleren en pijn, kou of warmte te registreren. Het is daarom goed om op een zuinige manier om te gaan met onze huid.

Wat is een droge huid?
Een droge huid kan ontstaan wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid afneemt. Op dat moment is de vochtregulatie niet langer in balans, wat komt door het feit dat het water gemakkelijk naar buiten kan ontsnappen. Zo kan de huid uit gaan drogen, rood worden en gaan schilferen. Het is van belang om de vochthuishouding en –balans goed op orde te hebben, om problemen als gevolg van een droge huid zoveel mogelijk te voorkomen.

Oorzaken van de droge huid
Een van de belangrijkste oorzaken van een droge huid is het wassen van de huid met zeep. Dat brengt als voordeel met zich mee dat we mooi schoon worden, maar als nadeel dat de huid ook ontdaan wordt van haar vetten. Zo ontstaat de onbalans in de vethuishouding en kan de huid uit gaan drogen. Met name de handen kunnen gemakkelijk uitdrogen.

Droge huid voorkomen
Het is mogelijk om een droge huid te voorkomen door minder gebruik te maken van gewone zeep en shampoo in combinatie met warm water. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is niet altijd nodig ons volledig met zeep te wassen. Daarnaast is het mogelijk om handschoenen te dragen en op die manier contact met schadelijke stoffen te vermijden. Tenslotte is het goed om de temperatuur in huis niet te hoog op te laten lopen, aangezien de huid op die manier gemakkelijk uit zal drogen.

Share
Tags:
Previous Post

Stofwisseling

Next Post

Fiets GPS, nooit meer verdwalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.