Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren vormen een essentieel onderdeel van onze voeding. Het gaat dan vooral om de Omega 3 vetzuren die we aanduiden met EPA en DHA. Indien we hier te weinig van consumeren zullen we sneller last krijgen van hart- en vaatziekten. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de goede vetzuren ervoor zorgen dat ons cholesterol niet te hoog op zal lopen, iets waar veel Nederlanders helaas wel mee te maken hebben.

Bronnen van Omega 3 vetzuren

Er bestaan diverse Omega 3 vetzuren, die ervoor zorgen dat we er voldoende van binnen kunnen krijgen. Denk hierbij onder andere aan vette koudwater-zeevis als makreel, haring, zalm, ansjovis of sardinen. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld tonijn te consumeren, maar de concentratie is daarin iets minder hoog. Daarnaast komen de Omega 3 vetzuren veel voor in diverse soorten oliën. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan lijnzaadolie, Sacha-Inchi-olie, hennep-olie en walnootolie. Dit zijn allen bronnen van de voedingsstoffen, waarmee we ervoor kunnen zorgen dat we op een gezonde manier door het leven gaan.

Supplementen met Omega 3 vetzuren

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om gebruik te maken van voedingssupplementen, om er op die manier voor te zorgen dat we voldoende Omega 3 vetzuren binnen zullen krijgen. Het is hierbij vooral verstandig om gebruik te maken van de visoliesupplementen, de Krill-olie of de EPA/DHA uit algen. Het is aan de andere kant geen goed idee om gebruik te maken van levertraan. Het nadeel daarvan is namelijk dat er ook veel vitamine A en D in zit, waardoor er een overdosis kan ontstaan. De overige voedingssupplementen zorgen wel voor voldoende Omega 3 vetzuren, op een zo gezond mogelijke manier.

Share
Tags: ,
Previous Post

Je lippen verzorgen

Next Post

Afvallen met een plan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.