Welke voeding heb je echt nodig.

Voor gezond eten moet je elke dag een aantal voedingsstoffen eten. In feite zijn er 40 verschillende voedingsstoffen die u moet eten om uw lichaam gezond te houden. Dat zijn veel voedingsstoffen die je moet herkennen ! Gelukkig kun je al deze voedingsstoffen afbreken in kleinere categorieën om ze georganiseerd te houden en ervoor te zorgen dat je alle voedingsmiddelen krijgt die je nodig hebt.

Eerst en vooral heeft iedereen water nodig om een ​​gezond leven te leiden. Zonder water worden we uitgedroogd en sterven we uiteindelijk. Je verliest water als je zweet en door dagelijkse lichaamsfuncties, dus water moet worden bijgevuld. Het wordt aanbevolen om ongeveer 8 glazen per dag te drinken. Natuurlijk wordt water zowel in voedsel als in dranken aangetroffen.

Natuurlijk hebben we elke dag veel meer dan water nodig om te overleven. Een andere groep voedingsstoffen waar we niet zonder kunnen, is eiwitten. Eiwitten worden gevonden in voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en sojaproducten. Ze bieden de aminozuren die nodig zijn om spierweefsel op te bouwen en helpen om bv hormonen in ons lichaam aan te maken. Rode bloedcellen en daar worden ook gemaakt van eiwitten.

Samen met eiwitten heeft een lichaam ook voldoende hoeveelheden vetten en koolhydraten nodig om overdag voldoende energie te hebben. Vetten worden voornamelijk gebruikt voor energie tijdens intense activiteit, zoals trainen, terwijl koolhydraten vooral worden gebruikt voor energie tijdens minder intense activiteiten, zoals staan, zitten en andere bewegingen. Zowel de vetten als de koolhydraten die we per dag eten, kunnen worden bewaard voor later gebruik als vet, dus het is belangrijk om genoeg te eten voor energie, maar ook belangrijk om de inname te reguleren om slank en gezond te blijven. In het geval dat u niet genoeg vetten en koolhydraten eet, kan uw lichaam zich ook voorzien van brandstof van eiwitten.

Vitaminen en mineralen zijn ook belangrijke voedingsstoffen voor ons dagelijks leven. We krijgen deze van fruit, groenten, melk en de meeste natuurlijke bronnen van voedsel. Sommige van onze voedingsmiddelen, zoals broodproducten, kunnen zelfs worden verrijkt, zodat we meer vitamines en mineralen in ons lichaam krijgen. Er zijn tientallen die je regelmatig moet inslikken, zoals ijzer, thiamine, vitamine C en vitamine D. Als je een gezond dieet eet, kun je waarschijnlijk genoeg vitaminen en mineralen uit je voedsel krijgen, maar je kunt ook vitamine nemen supplementen om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheden krijgt die u nodig hebt om de lichaamsfunctie te behouden. Supplementen kunnen ook beschikbaar zijn om te helpen met andere voedingsstoffen, dus als u zich zorgen maakt, praat dan met uw arts over hoe u er zeker van kunt zijn dat u een gezonde hoeveelheid voedingsstoffen eet.

Share
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Previous Post

Yoga voor ontspanning en gezondheid

Next Post

De rol van voedingsstoffen in de menselijke gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.