Yoga voor ontspanning en gezondheid

Mensen beoefenen yoga om verschillende redenen. Veel yogabeoefenaars zijn geïnteresseerd in de gezondheidsvoordelen die het regelmatig uitvoeren van de routines met zich meebrengt. Anderen willen een staat van harmonie tussen innerlijk en uiterlijk zelf. Weer anderen beoefenen yoga voornamelijk om te ontspannen.

Een staat van harmonie

De diepe ontspanning die door yoga wordt geboden, omvat een staat van helderheid van geest, en van harmonie met en begrip van de wereld. Als een dergelijke staat van ontspanning jouw doel is, zul je de meeste beschikbare yogatechnieken moeten gebruiken. Besteed speciale aandacht aan ademhalen, dieet, correct uitvoeren van de oefeningen en mediteren.

De diepe, verlengde adem die men door yoga leert, helpt de hersenen zuurstofrijk te houden, wat bijdraagt ​​aan mentale helderheid. Dieet beïnvloedt de structuur van ons lichaam en ons brein. De oefeningen (asanas en pranayama’s genoemd) werden duizenden jaren geleden ontwikkeld om gunstige resultaten te produceren.

Om de gewenste effecten te hebben, moeten yogaroutines correct worden uitgevoerd. Slechte yogapraktijken zullen waarschijnlijk teleurstellende resultaten opleveren.

De sleutels

Je houding en je focus zijn de sleutels tot het voldoen aan je yoga-ervaring. Het ingaan van het diepe stadium van ontspanning en synchronisatie tussen je innerlijke en je uiterlijke zelf kan alleen plaatsvinden met de juiste actie.

Ontspanning is eigenlijk een noodzakelijk onderdeel van elke yoga-routine. Het lichaam moet ontspannen na het oefenen van de oefeningen, vooral de meer veeleisende. Bepaalde asana’s vereisen een ongebruikelijke plaatsing van het lichaam, wat kan resulteren in ongemak als de ontspanningsfase wordt weggelaten.

Bridging Worlds

Yoga verbindt de spirituele en materiële werelden, en ontspanning is de brug die de beoefenaar volledig terugbrengt naar de huidige realiteit.

Over het algemeen zul je tijdens ontspanningsoefeningen comfortabel liggen en mediteren. Je yogatrainer zal manieren voorstellen om je geleidelijk te bewegen en je voeten en armen te positioneren. Yoga-routines kunnen verschillende ontspanningsoefeningen hebben, maar ze hebben allemaal het doel om de schok van contact met de omringende realiteit te dempen. Ontspanning helpt ook om een ​​bepaalde mate van rust te handhaven die door de routine wordt gecreëerd.

Maar praten is nooit genoeg. De enige manier om zeker te zijn van de ontspanningsvoordelen van yoga is om het zelf te proberen. Het enige dat je moet verliezen, is je spanning.Share
Tags: , , , , , , , ,
 
Next Post

Welke voeding heb je echt nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.